MrdNjúz #5

Elkészült az mrd njúz #5-ös száma.
Eredetileg úgy indult, hogy Srila Indradyumna Maharaja magyarországi látogatásáról osztottam volna meg a híreket, képeket, videókat veletek, de meg kellett szakítani az adást.
A címe: “Baj van, nagy baj van.”

Képeket ide tudsz feltölteni: www.flickr.com
Videókat pedig ide: www.youtube.com

5 thoughts on “MrdNjúz #5”

  1. 🙂

  2. Aranylótusz says:

    Hare Krisna kedves Manorama Pr!

    Ahogy igy neztem a Njuzt, nagyon elszomorodtam. De sajnos ez egy nagyon eros tendencia ebbe az iranyba manapsag, szoval nem lepodtem meg. Egyik masik pillanatban olyan voltal mint en.:-))) Es ez felviditott, de nagyon elszomorit, hogy ezt kell latni vagy hallani. A vilagon nagyon sok ilyen eloleny el aki vagy igy vagy ugy de Fosveny. Nem tudom hogy vajon mit mondana err Srila Prabhupada. Talan erdemes lenne ezen egy kicsit melyebben elgondolkoznia minden kedves “Vaisnavanak”. Csak egyet tudok mondani a fukarsag, fosvenyseg, helytelen buszkeseg, kejj, onzes stb… aki bhakta annak tudnia kell az osszes tobbit is, bezarja a szivet es azt hiszem hogy ennek senki sem orulne legfokeppen Syamasundar nem, es rajta keresztul az egesz Guru-Parampara sem. Szoval hasznaljuk az intelligenciankat, hasznaljuk, ne engedjunk magunkbol onzo, buszke stb…. egyedeket faragni, mert ezzel nagyon nagyon sokat veszitunk es mellesleg a Krisna-Tudatot gyakorolni vagyok epp az ellenkezojeert jonnek vagy kellene jonniuk hozzank. Lehet hogy tevedek? En nem tudom, ha esetleg te Manorama pr ezt maskepp latod akkor kerlek valaszolj hogy mit gondolsz errol a dologrol.
    Sok szeretettel Aranylotusztol

  3. Az, hogy a bhakták nem osztják meg a videóikat és képeiket nem azért van, mert fukarok vagy fösvények. Hanem egyszerűen nem is gondolják, hogy másokat is érdekel a dolog, emellett azt sem tudják, hogyan kell.
    Ez a videó arra volt bátorítás, hogy igen is szükség van rá és fontos.

  4. Munirajadasa says:

    Hare Krsna! Hódolatom az Úr bhaktáinak!

    Megnéztem námberfájvot.. elgondolkodtam a dolgon, de aztán arra jutottam, (persze a főszereplő nem én vagyok) ott voltam, sokat szolgálhattam GuruMaharájámat és ez sokkal több mint +nézni egy videót róla.
    Azt hiszem 6 leckét is tartott, ami azt is jelenti, hogy majd egy hetet itt volt. Sajnos a kirtanához most fáradt vaolt Gurudeva, de aki ezeken a fórumokon keresztül társulhatott vele, eséjt kapott, hogy a kéj, düh, mohóság és illúzió csökkenjen a szívében.

    sadhu sanga, sadhu sanga
    sarva sastra koya
    lava matra sadhu sanga
    sarva sidhi haya

    (ha valaki csupán egy pillanatra is megkapja egy tiszta bhakta társaságát, a szentírások áltat említett összes tökéletesség megnyilvánulhat szívében)

    Mindenesetre az építőjellegű kritikát köszönjük, van még mit fejlődni és fejleszteni.. sok új ötletem támadt!

    sz

  5. Munirajadasa says:

    ó, másrészt nullahuszonnégyben pörögtünk az istentesókkal Gurudeváért 😀
    vannak új családtagok is mint RájaHamsa pr, Govindaji mataji, Syámasangi mataji és még egy nővérem, akinek most nem tölt be a teljes neve, de a templom faliújságán olvasható!!

    Hare Krsna!

Leave a Reply