Bombay videó – 7. rész

Elkészült a Bombay news 7. száma.
Ebben a részben Srinathji prabhu családi programján veszünk részt. Róla annyit kell tudni, hogy India 7. leggazdagabb embere, de persze, ami ennél is fontosabb, hogy az egyik legdősebb bhakta Bombayban. A videóban megmutaja nekünk azt a Bhagavad-gitát, amit az édesapja kapott személyesen Srila Prabhupádától.

Emellett Caitanya prabhu osztja meg veletek a tapasztalatait.

12 thoughts on “Bombay videó – 7. rész”

  1. Syáma Mohita dd says:

    Hát Caitanya pr. szerintem az a személy aki már megteremtette azt a családias és szeretetteljes, egymást szolgáló hangulatot a környezetében amit most tanulni mentek a Magyar bhakták. Nem sokszor jártam Egerbe, de mindig különleges élmény. Legutoljára egy fesztiválon a mellettem lévőknél a lakoma közben, kidőlt a limonádé és Caitanya pr. vidáman gyorsan feltörölte. Én még ilyet más templom vezetőtől soha nem láttam. Apróság, de szerintem mindent elárul. Caitanya pr. KI JAYA! 🙂

  2. Szerintem semmi szükség erre a dicsőítésbe burkolt kritikának. Ha nem láttad felmosni Sivarama Maharajot, akkor ő se jó?
    A vezetők percenként mossák fel a padlót, vagy gyakran velük…

    Bombay főleg arról szól, hogy értékelj MINDENT amit egy bhakta csinál. Azt is hogy van fesztivál, van limonádé, van rongy és van padló (és ahhoz tartozó épület).

  3. Láttam Sivarama Maharaja-ot vagy például Indradyumna Maharaja-ot felmosni, főzni, mosogatni, prasadamot szolgálni, bhaktákat masszírozni; ez nagyon inspiráló volt, ugyanakkor nagyon zavarba ejtő is elfogadni tőlük.

  4. Caitanya prabhu nagyon ért hozzá, hogy az egri látogatásokról felejthetetlen élményekkel távozzannak a vendégei, és vágyjanak vissza :-)))

  5. Demeter Tibor says:

    Nem csak a a miskolciak hiányoznak Caitanya prabhunak, hanem a miskolciaknak is Ő. Legalábbis személy szerint én már alig várom, hogy a kinti élményeiről személyesen is haljam. Hari bol

  6. Syáma Mohita dd says:

    Kedves VG pr. Nagyon sajnálom, ha megbántottalak, hidd el én nagyon értékelem amit csinálsz, vagy csinálnak a templom vezetők. Nagyon nagy felelőségetek van, nem cserélnék veletek! Azt akartam csak kifejezni, hogy az a szeretetteljes, közvetlen családias hangulat amiben Caitanya pr van, számomra nagyon vonzó és nagyon vágyom rá hogy ez kiterjedjen az egész magyar játrára! 🙂 Mégegyszer bocsánat, senkit nem akartam kritizálni. GORA BHAKTA VRINDA KI JAYA! 🙂

  7. Egy vidám kis történet, gondoltam, megosztom veletek :
    Jónéhány éve történt, egy kelet-európai városban lévő templomban (talán lengyelországban).
    A templomszoba felmosására készülődött egy fiatal bhakta, amikor is érkezett egy angolul beszélő vendég, karmi ruhában. Gondolta a bhakta, hogy lefoglalja a vendéget az odaadó szolgálatban, és megkérdezte, hogy lenne-e kedve felmosni ?
    A vendég örömmel vette a felkérést, és elkezdett vidáman (énekelve) felmosni a templomszobában.
    Nemsokkal ezután a templomvezető lépett be, és nagy megdöbbenésében vette észre, hogy a nagy extázisban felmosó vendég nem más, mint Suhotra Maharaja !

  8. Erről a történetről eszembe jutott egy hasonló eset:
    Szintén jó néhány éve történt: (talán) a detroiti templomba valamilyen oknál fogva éjjel ért haza az egyik bhakta. Óvatosan próbált beossonni, hogy senki ne ébresszen föl, mikor látta, hogy valaki éppen fölmos a folyosón. Mikor közelebb ért, Satsvarupa Maharajot pillantotta meg. Megkérdezte, hogy ezt miért, és miért ilyenkor csinálja? A válasz az volt, hogy csak ilyenkor tudja így szolgálni az Urakat és a bhaktákat, mert máskor nem engednék neki…

  9. A Miskolciak és az Egriek is nagyon vártak már Caitanya prabhut. Jó hogy újra itthon van.

Leave a Reply