Skip to content


New Vrindaban 1.

New Vrindavana az amerikai West Virginia államban taláható. Ez volt az első farm, amit Srila Prabhupada, 1969-ben alapított. Itt található a híres Prabhupada’s Palace of Gold templom is. A 80-as évek elején kb 300,000 turista látogatta.

Jelenleg 30 teljes idős bhakta lakik itt, és 150 bhakta a környéken.

A Festival of Inspiration a mi Nama-hatta táborunkhoz hasonlítható. A 3 nap alatt 500-1000 bhakta gyűlik össze. Ezalatt szemináriumokat hallgathatnak, kirtanozhatnak, társulhatnak egymással. Sok Swami látogatott el a programra. Radhanatha Maharaja, Devamrta Maharaja, Varsana Maharaja, Romapada Maharaja, Satsvarupa Maharaja néhány, akinek a neve most eszembe jutott.

Érdekes tapasztalat egy ilyen régi farmot látni, elképzelve, illetve történeteket hallva, hogy miken mentek keresztül. Idén 40 éves Új Vrindaban. Ehhez képest Krisna-völgyet csak 16 évvel ezelőtt hoztuk létre. Ennek ellenére a magyarországi tapasztalatokra nagyon kíváncsiak az itteniek. Malati mataji Mayapurban találkozott Radha Krisna prabhuval, aki a GBC-nek tartott bemutatót Krisna-völgyről, az Öko-völgy projektünkről. Nagyon örült neki és ezért meghívott bennünket, hogy a prezentációinkkal színesítsük a programjukat. Radha Krisna prabhu az Öko-völgy programról beszél. Én pedig a magyar tagsági rendszerről, a csatlakozás folyamatáról, a Bhaktiról és a farmról tartok egy előadást. Emellett van egy asztalunk, ahol Sivarama Maharaja könyveit áruljuk, illetve Öko-völgy magazinokat, dvd-ket. És itt elég sokat vagyok. Ráadásul a netezés elég nehézkes. Remélem, azért lesznek videók is. 🙂

Az időjárás tűrhető. A páratartalom magas. Olyan 70%-os. De legalább nincs meleg. Így talán túlélem. (Akik ismernek, tudhatják, hogy a nagy páratartalmat nehezen viselem.)

Most kint ülök az asztalnál, és az egyik bhakta említette, hogy kedden az ista-gostin mi leszünk a téma. Szóval, készülhetünk a kérdésekre 🙂

Posted in Aktuális.


4 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Gaura Gopal das says

  Jaya! Jaya! Minden dicsőséget Srila Sivarama Maharajanak és az ő hű szolgáinak!
  Jó hallani erről a távolnyugati történelmi helyről egy ismerőstől. Főként azt, amiket írtál. Ilyenkor szívemet a nem hamis büszkeség tölti el, hogy magyar fiaink ily messzire viszik Krisna-völgy dicsőségét.
  Eredményes missziót kívánok!

  Az a DVD, amiről említést teszel hordozza azt a multimédiás tartalmat, amiről a közelmúltban a Twitteren írtál?

  sz:GGd

 2. Mrd says

  Orulok, hogy orommel tolt a beszamolo 🙂

  Az a DVD meg nincs teljesen kesz, es csak magyarul van. De hamarosan meg fog jelenni es sankirtana bhaktak fogjak osztani. 🙂

 3. Rasarani d.d says

  Hare Krisna kedves prabhu! Mindig nagyon örülök a beszámolóidnak! Mindig lelkesítőek! Kíváncsian várom a folytatást!És köszönöm szépen.

 4. deadly says

  Haribol, én is várom a folytatást, csinálj sok fényképet 🙂

You must be logged in to post a comment.