Skip to content


Rólam

keresek, kutatok. erről szól ez a blog.

a “more” gombra klikkelve , még többet megtudhatsz.

Manorama Dasnak hívnak. 1975. március 8-án születtem. Közgadasági Szakközépiskolát végeztem, programozói végzettségem van. A technika mindig is érdekelt. Szóval, az ilyen jellegű írásokat  kénytelen leszel a blogon elviselni.

1991-ben ismerkedtem meg a Krisna-tudattal, amit azóta is gyakorlok. Az iskola befejezése után a békéscsabai közösséget koordináltam. Majd 1994-ben a Budapesti Krisna Templomba költöztem. Egyből a mélyvízbe dobtak, egyből a templom alelnökeként szolgáltam. Sok mindent csináltam. A budapesti krisnás fesztiválokat szerveztem, a szekérfesztivált, a szigetes jelenlétünket. A pénzügyeket is felügyeltem, valamint a jogi képviseletet én láttam el. Nagyon fontosnak találtam és emiatt nagyon sok energiát befektettem a közösségépítésbe. Aktív részese voltam a sejtrendszer magyarországi megalapozásának, az India Titkai programsorozatnak, és a rendszeres budapesti fesztiváloknak.

1996-ban kaptam lelki avatást, ekkor kaptam a Manorama Das nevet, amit annyit jelent, hogy Krisna – aki örömet ad az elmének – szolgája. Majd 1997-ben második avatást kaptam.

1998-ban megkértek, hogy menjek le Krisna-völgybe (Gaura Sakti prabhuval) és töltsem be az alelnöki posztot. Sok izgalmas dolog történt itt. 1996-ra ugyan a templom felépült, viszont Krisna-völgy szervezési és professzinálissá válása ezután kezdődött. Ez kemény munka volt minden bhakta részéről. Ennek eredményét láthatja az, aki ma ellátogat Krisna-völgybe.

Szinte minden területben részt vettem: pénzügyi kontrolling, jogi képviselet, turizmus felügyelete, rendszerfejlesztés, az imádat felügyelete, fesztiválok szervezése, könyvkiadás, magazin szerkesztés, adomány gyűjtés, Krisna-völgyi Búcsú szervezése, Krisna-völgy nemzetközi konferenciákon való képviselete, stb.

Eközben az egyház országos irányításában (Országos Tanács és Operatív Bizottsági tagsággal) is aktív részt vállaltam. 2000-2001 között az egyház ügyvivő szerepét is betöltöttem.

1994-2008 között szerzetésként éltem. Ezután felköltöztem Budapestre (Budakalászra) és a Lál Kft ügyvezetői feladatát látom el.

Ezekkel a területekkel foglalkozom:

 • A Svédországi székhelyű Bhaktivedanta Book Trust (BBT) könyvkiadó magyarországi tevékenységeinek felügyelete
 • A Lál kiadó koordinálása, amely könyveket jelentet meg a bhakti-jógával és a védikus felfogással kapcsolatban.
 • Vissza Istenhez Magazint felelős kiadója
 • Srila Sivarama Maharaja könyveinek megjelentetése.
 • Emellett egy indiai nagykereskedés is ide tartozik.
 • A www.lal.hu csomagküldő oldalt is mi üzemeltetjük.
 • Magyarországon élő indiaiakkal tartok kapcsolatot.
 • Adományokat gyűjtök Krisna-völgy fejlesztésére.
 • Az egyház internetes megjelenésében is részt veszek.
 • A Lál Kft külsős reklám és marketing munkákat is csinál. Több nagyobb cégnek is dolgoztunk már. Erről majd hamarosan egy online portfólión is tájékozódhattok. :)
 • Nemrég bíztak meg a Krisna-völgyi üzleti tevékenységek felügyeletével. Ennek eredményeképpen jövőre, egy másik bhaktával egyetemben, komolyan fogunk dolgozni a Krisna-völgyi bio/öko termékek gyártásával és eladásával. Ahogy majd halad a dolog, erről is írni fogok.
 • Egy olyan projekten is dolgozom, amely holisztikus szemléletű tanácsadást biztosít üzletemberek számára. Jelenleg ennek a területnek a tanulmányozásába sok energiát fektetek.

Magyaroroszágon az első Krisnás blogger egyike vagyok. 2006-ban megjelent a “Nagy Blog könyv”, amibe 14 másik bloggerrel én is bekerültem, mint egy Krisna blog írója. Sok más bhaktát is inspiráltam a blogolásra, az új média eszközök használatára. Izgalmasnak találom ezt a területet, sokat kísérletezek a módszerekkel.

Jelenleg még a Bhakti Főiskola hallgatója is vagyok.

Egyelőre ennyi.

Persze a fenti dolgokat nem én csináltam/csinálom. Maximum csak Krisna eszköze vagyok, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak. Hálás vagyok Neki, hogy ennyi féle dologgal lefoglal(t). 🙂

Az alábbi email címen szívesen válaszolok további kérdéseidre: mrd [kukac] 1108.cc


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Reni says

  Rengeteg és szép szolgálat!
  Ne hagyd ki, hogy Te voltál az első Krisnás blogger is!
  Emlékszem 4 (?) évvel ezelőtt a blogod jelentette számomra a majdnem egyetlen elérhető lelki társulást (külön örültem a fesztiválok képeinek stb.). Ma már nagyságrenddel megnőtt a lehetőség ilyen szempontból is, dúskálhatunk… “csak” válogatni kell tudni, ami fontos ám.

 2. Mrd says

  Természetesen használhatod. Küldtem egy mailt is róla 🙂

You must be logged in to post a comment.