Rólam

keresek, kutatok. erről szól ez a blog.

a “more” gombra klikkelve , még többet megtudhatsz.

Manorama Dasnak hívnak. 1975. március 8-án születtem. Közgadasági Szakközépiskolát végeztem, programozói végzettségem van. A technika mindig is érdekelt. Szóval, az ilyen jellegű írásokat  kénytelen leszel a blogon elviselni.

1991-ben ismerkedtem meg a Krisna-tudattal, amit azóta is gyakorlok. Az iskola befejezése után a békéscsabai közösséget koordináltam. Majd 1994-ben a Budapesti Krisna Templomba költöztem. Egyből a mélyvízbe dobtak, egyből a templom alelnökeként szolgáltam. Sok mindent csináltam. A budapesti krisnás fesztiválokat szerveztem, a szekérfesztivált, a szigetes jelenlétünket. A pénzügyeket is felügyeltem, valamint a jogi képviseletet én láttam el. Nagyon fontosnak találtam és emiatt nagyon sok energiát befektettem a közösségépítésbe. Aktív részese voltam a sejtrendszer magyarországi megalapozásának, az India Titkai programsorozatnak, és a rendszeres budapesti fesztiváloknak.

1996-ban kaptam lelki avatást, ekkor kaptam a Manorama Das nevet, amit annyit jelent, hogy Krisna – aki örömet ad az elmének – szolgája. Majd 1997-ben második avatást kaptam.

1998-ban megkértek, hogy menjek le Krisna-völgybe (Gaura Sakti prabhuval) és töltsem be az alelnöki posztot. Sok izgalmas dolog történt itt. 1996-ra ugyan a templom felépült, viszont Krisna-völgy szervezési és professzinálissá válása ezután kezdődött. Ez kemény munka volt minden bhakta részéről. Ennek eredményét láthatja az, aki ma ellátogat Krisna-völgybe.

Szinte minden területben részt vettem: pénzügyi kontrolling, jogi képviselet, turizmus felügyelete, rendszerfejlesztés, az imádat felügyelete, fesztiválok szervezése, könyvkiadás, magazin szerkesztés, adomány gyűjtés, Krisna-völgyi Búcsú szervezése, Krisna-völgy nemzetközi konferenciákon való képviselete, stb.

Eközben az egyház országos irányításában (Országos Tanács és Operatív Bizottsági tagsággal) is aktív részt vállaltam. 2000-2001 között az egyház ügyvivő szerepét is betöltöttem.

1994-2008 között szerzetésként éltem. Ezután felköltöztem Budapestre (Budakalászra) és a Lál Kft ügyvezetői feladatát látom el.

Ezekkel a területekkel foglalkozom:

 • A Svédországi székhelyű Bhaktivedanta Book Trust (BBT) könyvkiadó magyarországi tevékenységeinek felügyelete
 • A Lál kiadó koordinálása, amely könyveket jelentet meg a bhakti-jógával és a védikus felfogással kapcsolatban.
 • Vissza Istenhez Magazint felelős kiadója
 • Srila Sivarama Maharaja könyveinek megjelentetése.
 • Emellett egy indiai nagykereskedés is ide tartozik.
 • A www.lal.hu csomagküldő oldalt is mi üzemeltetjük.
 • Magyarországon élő indiaiakkal tartok kapcsolatot.
 • Adományokat gyűjtök Krisna-völgy fejlesztésére.
 • Az egyház internetes megjelenésében is részt veszek.
 • A Lál Kft külsős reklám és marketing munkákat is csinál. Több nagyobb cégnek is dolgoztunk már. Erről majd hamarosan egy online portfólión is tájékozódhattok. :)
 • Nemrég bíztak meg a Krisna-völgyi üzleti tevékenységek felügyeletével. Ennek eredményeképpen jövőre, egy másik bhaktával egyetemben, komolyan fogunk dolgozni a Krisna-völgyi bio/öko termékek gyártásával és eladásával. Ahogy majd halad a dolog, erről is írni fogok.
 • Egy olyan projekten is dolgozom, amely holisztikus szemléletű tanácsadást biztosít üzletemberek számára. Jelenleg ennek a területnek a tanulmányozásába sok energiát fektetek.

Magyaroroszágon az első Krisnás blogger egyike vagyok. 2006-ban megjelent a “Nagy Blog könyv”, amibe 14 másik bloggerrel én is bekerültem, mint egy Krisna blog írója. Sok más bhaktát is inspiráltam a blogolásra, az új média eszközök használatára. Izgalmasnak találom ezt a területet, sokat kísérletezek a módszerekkel.

Jelenleg még a Bhakti Főiskola hallgatója is vagyok.

Egyelőre ennyi.

Persze a fenti dolgokat nem én csináltam/csinálom. Maximum csak Krisna eszköze vagyok, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak. Hálás vagyok Neki, hogy ennyi féle dologgal lefoglal(t). 🙂

Az alábbi email címen szívesen válaszolok további kérdéseidre: mrd [kukac] 1108.cc

2 thoughts on “Rólam”

 1. Rengeteg és szép szolgálat!
  Ne hagyd ki, hogy Te voltál az első Krisnás blogger is!
  Emlékszem 4 (?) évvel ezelőtt a blogod jelentette számomra a majdnem egyetlen elérhető lelki társulást (külön örültem a fesztiválok képeinek stb.). Ma már nagyságrenddel megnőtt a lehetőség ilyen szempontból is, dúskálhatunk… “csak” válogatni kell tudni, ami fontos ám.

 2. Természetesen használhatod. Küldtem egy mailt is róla 🙂

Leave a Reply