Aksi

A szerzetesi közösségeknek két fő fajtája van. Az egyik olyan, ahol a szerzetesek visszavonulnak a világtól, s a belső lelki fejlődésükre fókuszálnak. Itt a prédikálás egy kicsit háttérbe szorul.

A másik típus az, ahol a szerzetesek komoly lelki életet élnek, de emellett nagyon fontos, hogy a tanításaikat megismertessék minél több emberrel. (Ez nem feltétlen a szektás térítést jelent.)

+A Krisna-tudat a második típusú közösségbe sorolható. Emiatt van, hogy ugyan Krisna-völgyben élek, de mivel ott 150 fős közösség van, ezért az életemre jellemző, hogy nagyon sokat kell szerveznem, problémákat megoldanom.

++ mivel szeretnénk bemutatni, hogy mit csinálunk és az emberek részéről is komoly igény van arra, hogy ezt megnézhessék (30 000 nem Krisna-hívő turista látogat el évente hozzánk), ezért még intenzívebb az életem.

+++ Krisna-völgybe jár pihenni minden Krisna-hívő és szerzetes az ország különféle területeiről. Ideális kikapcsolódás, távol a világ zajától.

— Ezért ironikus, hogyha személy szerint igazából pihenni szeretnék, akkor el kell mennem egy másik helyre, hogy ki tudjak kapcsolódni. Van, amikor Indiába, de néha elég csak egy másik központba menni. Hát ez van. Ciki, de ezzel jár, ha az ember felelősséget vállal bizonyos dolgok vezetésére. Lehet az egy lelki hely, mégis neki ott a dolgok egy más dimenzióban zajlanak. Ezt azért írom, mert most jöttem el otthonról néhány napra. Egy kicsit összerendeznem magamat, töltöm az akkumulátorokat.

Leave a Reply