Ételosztás

Az év ennek a szakaszában az ország főbb városaiban, ahol Krisnás központok, templomok vannak ingyenes ételosztásokat tartunk. A Krisna-tudat misszionárius tevékenysége elsősorban a lelki értékek megismertetésében nyilvánul meg, de Srila Prabhupada, az alapítónk azt mondta, hogy a templomaink 10 mérföldes körzetében ne legyen éhes ember. Ezért rendszeresn szoktunk ételt osztani, Budapesten egy állandóan működő konyhát is fent tartunk. Elsősorban a szegényeket szoktuk etetni, de emellett a Diákszigeten, iskolákban, gyerekotthonokban, stb is szoktunk ételt osztani.
Itt Krisna-völgyben is szervezkedtünk az előző napokban. Tegnapelőtt Somogyvámos összes nyugdíjasa kapott egy élelmiszer csomagot, tegnap pedig minden lakosnak adtunk egy adag finom ételt. A mai napon Kaposváron folytattuk az osztotást. Ott a szegények kaptak egy jó nagy adag ételt. Ide én is kimentem és részt vettem az osztotásban. Nagyon sokan jöttek oda éthordókkal is. Persze mind jól telepakoltam. Egy félreértés miatt az édességből többet csináltak és ezért az extra adagot elvittük a somogyvári gyerekotthonba, ahol szellemi és testi fogyatékos gyerekek élnek.
Hallottam, hogy sokan mennek a kecskeméti, pécsi, egri ételosztásokra is. A budapesti holnap kezdődik. Több százan szoktak összegyülni ilyenkor a Blaha Lujza téren. Valakinek ilyen az ünnepük…

Leave a Reply