Napi 5 000 adag étel

Ez jelent meg a szökőárral kapcsolatos sajtóanyagunkban.
Napi 5.000 adag étela szökőár sújtotta területek nélkülözőinek
A hinduizmus világvallásához tartozó Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete a harminc éve működő “Ételt az életért” szegényélelmezési programja keretében a világ hat kontinensén naponta 50 ezer adag étellel szolgál a világ nélkülözőinek. Magyarországon ez évente 200 ezer tál meleg ebédet és több száz tonna hideg élelmet jelent. A közelmúlt ázsiai természeti katasztrófái azonban szükségessé tették, hogy ez az erőfe-szítés megsokszorozódjon, hogy a hajlék nélkül maradt, éhező emberekről a lehető leghatékonyabb módon gondoskodjunk.
A nemzetközi Krisna-egyházszövetség részeként, valamint az indiai kultúrához való kötődéséből adódóan a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének rendkívül szoros a kapcsolata a katasztrófa sújtotta területen élőkkel, így kiemelt kötelességének érezte, hogy segítséget nyújtson a térség nélkülözőinek. Hazánkból járványokat megelőző gyógyszereket, ruhákat és orvosi műszereket tartalmazó küldemény már érkezett a területre, Közösségünk a másik legégetőbb problémán, az éhínségen szeretne enyhíteni.
A magyar Közösség híveinek adományából származó első 1 millió forint ma indult útjára a dél-indiai Madraszba (Chennai), ahol a helyi Krisna-közösség szerzeteseinek közreműködésével az összegből egy héten keresztül naponta 5 ezer ember juthat majd meleg élelemhez. A magyar egyház a következő na-pokban további adományokat juttat el egyebek mellett Srí Lankára, ahol a colombói Krisna-hívők végzik a leginkább veszélyeztetett trinconmali térség élelmezését. Az akciót a helyzet stabilizálódásáig szeretnénk folytatni.
Tisztelettel kérjük segíteni szándékozó és Közösségünk munkáját ismerő, abban bízó honfitársainkat, hogy adományaikkal támogassák a szerencsétlenül járt emberek élelmezését. Az adományok célba juttatásá-ról folyamatosan beszámolunk a www.krisna.hu honlapon.

Leave a Reply