Pirítós

Délután a gyomai nővéreméknél voltunk, estére átmentem a dévaványai nővéremékhez. Kellőképpen hideg volt. -25. Reggel a kocsiban alig tudtam a sebességet váltani. Szerencsére a romániai 36 fokhoz képest, ez semmiség volt. Mutatták az egyik híradóban, hogy a fából készült villanyoszlopra öntött víz azonnal megfagyott. Brrr.
A nővéremet bevittem a vásárolni. Ilyenkor mindig le szoktam írni egy nosztalgiakört a faluban (ok, már város, de nekem még mindig maximum egy község marad). Megnézem azokat a helyeket, ahol korábban laktunk, hátha valami ismerőssel talákozok. Bementem a boltba, ahol régebben mindig vásároltunk. Ott volt az egyik eladó, akivel már 13 éve nem találkoztam. Én is megismertem, és mivel a nővéremmel voltam, ő is megismert. Csak köszöntünk egymásnak, de nem beszéltünk. Érdekes „élmények”.
A nővéremék a héten vettek egy kenyérsütőt. Kérdezte, hogy milyen kenyeret szeretnék, végül rábíztam. Mondtam, hogy a lényeg, hogy igazából pirítóst szeretnék enni. Krisna-völgyben a legtöbb esetben indiai ételek vannak. Egyszer-egyszer vannak olaszos, vagy magyaros ételek. De pirítóst már nagyon régen ettem és hát ebben is nosztalgiázni szerettem volna. Jól teleettem magam.
Ezek után elindultam Szegedre, ahol az egyik tanácsadó cég vezetőjével tárgyaltunk arról, hogyan fejleszthetjük a Krisna-völgyi turizmust. Hasznos beszélgetés volt. A tervezett 2 óra helyett végül 4 órát töltöttünk együtt. Jelenleg 30 000 látogat el hozzánk, de az infrastruktúránk képes nagyobb vendégszámot is kezelni. Azt hiszem, hogy 50 000 képesek vagyunk a vendégeket kiszolgálni – nagyobb munkaerő beruházások nélkül. A konklúziónk az volt, hogy az utazási irodákat, csoportszervezőket keressük meg, akik már eleve ezt csinálják, és a mi programunkkal színesíthetik az ő kínálatukat. Az Utazás kiállításon részt veszünk, és ott felkeressük az összes kiállítót (kb 900 lesz, persze ebből azokat keressük meg, akiknek a profiljukba beillünk), és ezek közül megkeressük azt az 5-10 céget, akikkel hosszú távon együtt tudunk működni. Elég komoly feladat lesz. A beszélgetésünk hasznosnak bizonyult. Nem az újdonságok miatt, mert természetesen mi is ezt az irányt akartuk erősíteni, inkább az ő gyakorlatuk és elvi megközelítésük segítette, hogy kristályozódjon a mi elképzelésünk és egy komoly stratégiát készíthessünk a Krisna-völgyi turizmus fejlesztésére.
Emellett sok új, hasznos ötlet is felmerült, amit a későbbiekben fel tudunk használni. Ezeket a gyűléseket majd otthon a helyiekkel folytatjuk.
Ezek után átjöttem Szegedre, ahol egy régi barátomnál aludtam. Este 11-ig boncolgattuk az élet rejtelmeit.

Leave a Reply