Tanfolyamok

A Bhaktivedanta Főiskola tanfolyamkat is beindított, amelyre bárki jelentkezhet. A honlapjuk innen elérhető.

Jógatanfolyam
10 hetes tanfolyam
Tíz hetes kezdo, haladó és szintentartó jóga-tanfolyamaink a legfontosabb tradicionális jóga-gyakorlatok (ászanák) mellett a hatha-, rádzsa-, dzsnyána-, dhyána-, és bhakti-jóga irányzatok tanításaiba is bepillantást nyújtanak. Megalapozzuk az otthoni jóga-gyakorlás rendszerét, s amellett, hogy elsajátítjuk az alapveto relaxációs és légzés technikákat, ízelítot adunk a mantra-, és a yantra-meditáció módszereibol is.
Mantra-, és csakra-meditációs haladó tanfolyamainkon különleges koncentrációs, meditációs technikákat és fejlett ászana-kitartást oktatunk. Mindezek mellett átfogó jóga-filozófiai képzést nyújtunk, amelynek elsajátítása elmélyült gondolkodást és kello komolyságot igényel.
Relaxációs hétvégéink kétnapos képzésben tanítják meg a relaxáció és a meditáció alapveto és haladó technikáit. A fontosabb jógagyakorlatokkal megtuzdelve tökéletes felkészítést nyújt napjaink stressz-helyzeteinek kezeléséhez. Üzletembereknek, cégvezetoknek ajánljuk elsosorban, akik az átlagosnál nagyobb felelosség terhét viselik.

Asztrológia
2 napos intenzív bevezeto tanfolyam
4 éves asztrológia iskola
Védikus asztrológia tanfolyamaink mindazoknak izgalmas kalandozást jelentenek, akik akár kezdo, akár haladó szinten, mélységeiben szeretnék megismerni az asztrológia tudományát.
Két napos, intenzív asztrológia tanfolyamainkon rendszerezett, átfogó képet nyújtunk errol az osi tudományról. Hallgatóink megtanulják a horoszkópkészítés alapjait, s egy ezt segíto számítógépes program használatát. Ez a tanfolyam amellett, hogy kiváló alapokat biztosít a mélyebb kurzusainkon való részvételhez, az önálló továbbfejlodéshez is segítséget nyújt.
Négy éves védikus asztrológiai iskolánk teljes mélységében tárja fel e hagyományt. A nyolc félév alatt nemcsak a részletes horoszkópkészítést sajátítják el a jelentkezok, hanem az életesemény analízisen kívül karakteranalízist, párkapcsolati összeillést, kedvezo idopontok kiszámítását és az asztrológia profétikus elemeit is megismerik.

Vasztu – a térrendezés osi hagyománya
2 napos intenzív tanfolyam
A Vasztu az otthonteremtés idotlen, Indiából származó hagyománya. Szerepe megfelel a kínai Feng Sui hagyománynak. A világot felépíto elemek muködését és az asztrológiai hatásokat figyelembe vevo rendszer segítségével könnyedén meghatározhatjuk lakhelyünk legmegfelelobb elrendezését ahhoz, hogy életünk boldogan, jólétben és egészségben teljen.

Az Ájúrvédikus öngyógyítás
2 napos intenzív tanfolyam
Ájúrvédikus öngyógyítás (2 napos intenzív) tanfolyamunk hallgatói elsajátítják az osi indiai orvoslás elméleti és gyakorlati alapjait. Megtanulják meghatározni testtípusukat, az annak megfelelo étrendet és életmódot. A tananyagban helyet kapnak különbözo méregtelenítési eljárások, néhány alapveto jógagyakorlat, valamint egyes kristályok és gyógynövények alkalmazásának lehetoségei is.

Vegetáriánus fozotanfolyam
12 óra/4 alkalom
Vegetáriánus fozotanfolyamaink bevezetést nyújtanak a hús nélküli, az Ájúr Véda által javasolt lakto-vegetáriánus életmód alapelveibe és gyakorlatába. A 12 órás, s négy alkalommal megtartott tanfolyamon kb. 25 foétel, zöldséges készítmény és 25 édesség elkészítését tanulják meg a jelentkezok. A gyakorlati oktatást követoen a hallgatók természetesen saját maguk ellenorizhetik le az elkészített ételek minoségét.

Indiai zene-tanfolyam
24 óra/8 alkalom
Szó esik az indiai zeneelmélet alapjairól, a védikus és bengáli vaisnava zene hagyományairól. A tanfolyamokon három alapveto, az indiai zenében használt hangszer (mridanga – bengáli agyagdob két ütofelülettel, karatal – kis cintányér és a kézi harmónium) használatát sajátíthatják el a jelentkezok. Megismerik a tála ritmusrendszert, s a különféle ütéstechnikákat. Szó esik a napszakoknak megfelelo dallamívekrol, vagy rágákról, s ezenkívül néhány szanszkrit és bengáli nyelvu mantrát és egyéb dalt is tanulnak a résztvevok

Angol nyelvtanfolyamok
60 órás (heti 2X2 óra), nyelvvizsgára való felkészítés
Angol nyelvtanfolyamaink kezdo és haladó szinten biztosítják hallgatóinknak a Pitman és Rigó utcai nyelvvizsgákra való sikeres felkészülést és az angol nyelv beszédközpontú elsajátítását.
Védikus angol tanfolyamaink Bhaktivedanta Svámi Prabhupáda, a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) alapítójának angol nyelvu könyvein, levelein és eloadásainak hanganyagán keresztül oktatja a védikus szentírások lelki tanításait és sajátíttatja el azok terminológiáját.

Hindi nyelvtanfolyam
40 órás (heti 2X2 óra) kezdo és haladó szinten.
Hindi Nyelvtanfolyamaink egy mesés világ, az indiai kultúra különleges hangulatát hozzák közel számunkra. Az osi dévanágarí írásjelek és a hindi nyelv elsajátítása egyaránt izgalmas élményt jelent majd a tanfolyamra jelentkezoknek. A hindi India hivatalos nyelve, közel fél millárdan beszélik Indiában, illetve a világ más részein. A hindi nyelvet ismero utazó az indiai emberek sokkal szélesebb rétegével kerülhet kapcsolatba, mintha csupán angolul tudna. Már egy kevés hindi tudással is könnyen az indiai emberek szívébe lophatja magát. Így annak számára, aki érdeklodik az indiai kultúra, az indiai vallások, vagy a jelen élet iránt a hindi nyelv ismerete igazán mély tapasztalatok szerzését teszi lehetové.

Bevezetés a védikus filozófiába
10 hetes tanfolyam
Ez a bevezeto jellegu kurzus részletes áttekintést ad a hindu vallási irodalom (Védák, Upanisadok, a Bhagavad-Gítá és a Puránák) által leírt filozófiai tanításokról, lételméleti kérdésekrol. Mindezt az emberi élet értelmét különös fényben megvilágító védikus irodalom gyöngyszemein keresztül teszi, rendkívüli élményben részesítve a hallgatóságot. A tanfolyam sikeres elvégzése egyben felvételi vizsgamentességet is jelent a foiskolára.

Leave a Reply