Irodák

Optimalizáljuk a farmon lévő irodákat. Eddig három épületben, szétszórva voltak elhelyezve, de most egy épületbe csoportosítjuk őket. Ennek több oka van.
Az egyik, hogy gazdaságilag sokkal olcsóbb egy irodát fenntartani, mint hármat. Fűtés, áram, stb. Ehhez hozzá kell számolni azt is, hogy több gép működött, ami nem volt teljesen kihasználva. Ezeket is összevontuk. Mondhatnánk azt, hogy optimalizáltuk az erőforrásokat. Hozzá kell azt is tennem, hogy most minden gépre Linuxot fogunk tenni, és így az esetleges software rendőrségi látogatáskor se találjanak nálunk kivetnivalót. Valószínű, hogy Suse Linux lesz, vagy UHU linux. Én az elsőt szeretném, mert az eléggé Windowsos, azaz segíti az átállást, a másik pedig, hogy az új softwarek fordításai hamarabb megjelennek rajta, mint egy hazai fejlesztésen.
A másik, hogy szeretnénk megvédeni a bhaktákat az interneten lévő szeméttől. Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy miről beszélek (pornó, filmek, stb). Ha így együtt vagyunk, akkor nincs a magányos szobában lévő böngészés, ami lehetőséget ad arra, hogy ezeket a dolgokat az ember elérje. A csoportos együttlét erre nagyon jó lehetőség. A kísértést akarjuk minimalizálni.
A harmadik, hogy a csoportos együttlét erősíti a csoport együttműködését, személyes kapcsolatok kialakulását.
Persze ennek az összeköltözésnek vannak hátrányai is (pl zsúfoltság), de mégis így döntöttünk
A farm vezetőségi gyűlései korábban az én irodámban voltak, de az elmúlt egy évben ezeket inkább fent, a templomban tartottuk. Valahogy így alakult. Ezért nincs szükség a tárgyalóra, így én egy kisebb szobába költözök. Már ki is meszelték (ráfért), illetve a bútoraim és minden cuccom már be van pakolva. Tegnap vettem egy új irodaszéket is magamnak. (A régi elromlott.) Ez sokkal jobban tartja a derekamat, ami amúgy is sokszor szokott fájni. Jól is jön, hogy itt vagyok Budapesten, mert mire hazamegyek, akkor már nem kell a költözés miatt aggódnom. (Azt mondjuk innen is meg tudom tenni… 🙂 )
A felszabadult két ház hasznosítására is vannak terveink. Az egyik lakásba bhakták (sankirtanos) fognak költözni. Nekik eddig egy falusi házat béreltünk, de most a sajátunkba tudnak átjönni. A másik házba pedig egy Lál kiadó raktárat, boltot fogunk kialakítani, így jobban tudjuk tárolni a könyveinket, illetve az angol nyelvű könyveket is ki tudjuk rakni. Ezen kívül az egyik helyiségben egy könyvtár szobát is ki tudunk alakítani.
Az átalakításnek ezer apró kihívása van (telefonközpont, hálózat, installálások, stb), de a célok miatt örül és lelkes mindenki. „Röviden” ennyi.

Leave a Reply