Rámacsandra

Ma van Rámacsandra megjelenési napja. Krisna sok formában jelenik meg, mindegyik egy meghatározott időben és céllal. Persze Krisna megjelenésének mindig több oka van. Az egyik, hogy visszaállítsa a vallás elveit. A másik, hogy a démonokat elpusztítsa, a harmadik, hogy a bhaktáit elégedetté tegye.
“Az Úr Ráma, mint tökéletes fejedelem, az Úr Krisna inkarnációja. Líláját, azaz kedvteléseit Ravana megölésével és az erkölcsi tisztaság kimutatásával mutatta be királyságában, személyes példáján keresztül. Transzcendentális kalandjainak hősies történetét a Rámájána szentírásban beszélik el, melyben felesége, Sita iránti kiapadhatatlan hitéről és az Úr Ráma sok családtagjához, különösen hű fivéréhez, Laksmanához fűződő gyengéd kapcsolatukról olvashatunk.”
Ezt a Krisna.huról másoltam be. Nem kell nekem újra megfogalmazni.
Ennek örömére a tempomban reggel egy nagyon eksztatikus kirtan volt. Két és fél óráig tartott. Mindenki nagyon élvezte. Ezután egy előadás hangzott el az
Úr Rámacsandráról, majd kimentünk ismét Kaposvárra, harinámra, utcai zenélésre. Kb 50 bhakta volt kint. Kicsit aggódtam, hogy elkezd esni az eső, de szerencsére csak akkor kezdett el esni, amikor befejeztük.

Leave a Reply