Szülinapi party meg államtitkári látogatás

A tábor nagy intenzitással zajlik. Az előadások nagyon jók, meg az esti templomi bhajanok is. Még az időjárás is kegyes hozzánk, hiszen egész hétre esőt mondtak. Szerencsére ez nem jött be.
Krisna 5000 évvel ezelőtt megelent a Földön, ezért azt a napot, amikor “megszületett”, a megjelenési napjának nevezzük. Persze Isten nem születik meg, mert megszületetlen, ezért ez a szóhasználat. A Krisna-hívők ezt ünnepelik ma szerte a világon. Reggel hosszabb kirtant tartottunk (egész pontosan 3-4 órásat). A sok táncot már én sem bírtam, és elkezdett fájni a lábam… 🙂 Aztán egy nagyob szép előadást hallhattunk Bhaktividya Purna Maharajától. A délután folyamán a tóhoz mentünk, ahol pedig Krisna murti formáját csónakáztatjuk. A program egész éjfélig megy, amikor is egy szertartás után egy finom lakomával zárjuk az ünnepet.
Jó napot választott ki a turisztikai államtitkár (ez a turisztikai berkekben olyan, mintha egy miniszter lenne) is, aki ma látogatott el Krisna-völgybe. Így a látványosságok mellett azt is tapasztalhatja, hogy milyen egyéb kulturális programok színesítik Krisna-völgy életét.

Leave a Reply