EpyxMobile – szakértőknek

Tegnap délután pedig egy skype szolgáltatással kísérleteztem. Ez nem a skype része, hanem egy másik cég, az EpyxMobile fejlesztett ki. A lényege, hogy mobilról tudsz skype-os elérhetőségeket hívni – ingyen vagy nagyon olcsón. Nehezen tudtam elképzelni, hogy ez hogyan lehet, de végül megértettem és tegnap részlegesen be is üzemeltem. Néhány mondat erejéig leírom, hogyan működik, mert a megjelent hírek között nem igazán tudtam eligazodni, és főleg nem megérteni a rendszer működését. Nagyon tömör és technikai leírás, szóval ha nem érdekel, akkor javaslom, hogy ugord át.
Kell hozzá egy számítógép, amiben Bluetooth van (ezt meg lehet oldani USB-s toldalékkal is, fontos, hogy támogassa az Audio Gatewayt, az MSI BToes USB doungle pl ilyen. Nekem ezzel összejött a kapcsolat.), illetve egy mindig a számítógép mellett üzemelő Bluetoothos mobil telefon, amit felhívsz, ami az összeköttetést biztosítja. A hívás díja annak függvénye, hogy mennyibe kerül neked ezt a számot felhívni. Ha céges előfizető vagy és ingyenes a hívásdíj, akkor az egész ingyenes. Csak a havi előfizetési díjat kell fizetni. Ha nem céges, akkor pedig a helyi hívás díja, ami még mindig nem rossz, főleg, ha a skype kapcsolataid külföldiek.
Tegnap délután addig jutottam, hogy a kapcsolat létrejött, a számítógép érzékelte is, hogy felhívtam, a skype-pal is kapcsolódott, viszont nem hívta a skype számot. Szóval innen fogom majd folytatni, ha hazajöttem. Vagy pedig az irodás szakik fogják a dilemmát megoldani.

Leave a Reply