A trükk

Nocsak, a tegnapi bejegyzésem nem jelent meg. Pedig lelkesen arról írtam, hogy egy új menedzsment rendszert találtam. Próbálok az elektronikus rendszerről a papír alapúra visszatérni. Elegem lett a kütyükből, szinkronizálásokból, problémákból. Csak elviszik az idődet, energiádat. Van, amikor segítik a dolgokat, de szerintem a legtöbb esetben csak pazarolják az idődet – próbálgatod a softwareket, kísérletezgetsz. De mindegyiknél kompromisszumot kellett kötnöm a korlátaikkal. Plusz baromi drágák. És úgyis le kell cserélned néhány évente – vagy azért, mert elromlik, vagy azért, mert találsz egy olyat, ami már mindent ígér. Sajnos egyik sem oldja meg a problémáidat, nem végzi el helyetted a feladatokat. Valamiféle misztikus képességként rád akaszkodnak. De hatékonyság növekedésére csak az tud választ adni, aki már használta ezeket. Én aztán elég sokféle rendszerrel dolgoztam már, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy egy technikai analfabéta lennék, sőt szerettem is őket. Volt már Palm-om, Ipaq-em Toshiba PDA-m. Nem üzentem teljesen hadat nekik, de most beléjük untam. És szeretném, ha az emberek arra is kapnának visszajelzést, hogy nem minden fenékig tejfel ezekkel az eszközökkel. És nem rossz, ha papír alapon szervezel.
Ha belegondolsz, 15-20 évvel ezelőttig is nagyon jól szervezték a világot. Nem voltak kütyük. De, ha néhány száz évet ugrunk visszafelé, akkor is elég jól működött a világ.
Az egyik oldal, amit tegnap találtam, arról szólt, hogyan lehet egy A4-es lapot úgy összehajtogatni, hogy egy 8 oldalas kis füzetet kapjál belőle. Ha érdekel, itt megnézheted. Klikkelj a Video Instruction gombra. Jó szórakozást! 🙂

Leave a Reply