Prédikálás

Pan kérdezte a commentbe: “Érdekes, hogy egy egyház szervezése is igényel kommunikációs stratégiát (is). És nagyon tetszik, hogy ilyen szervezetten csináljátok. De miért ilyen fontos a hitetek terjesztése? Miért fontos, hogy tömeg legyen mögöttetek? A hit nem személyes belügy? Nem kötözködöm. Érdekel nagyon, hogy van ez.”
A jó bornak is kell cégér – hogy a blogomhoz illő mondattal kezdjem válaszom… 🙂
Miért fontos a hitünk terjesztése? Azért, mert, ha valami jót kapsz, akkor azt meg akarod osztani másokkal. Ha látod, hogy mások szenvednek, segíteni akarsz nekik. Ez a lényege. Emellett ott van az egyén szabad akarata, azaz elfogadja vagy elutasítja a lehetőséget. Ez rajta függ. Akkor jön elő a probléma, ha a lelkes hívek túlnyomják a dolgot, azaz erőszakosan térítenek. Erre meg valahogy az emberek sok esetben agresszíven reagálnak. Mert a Media Markt-ot nem tudod szembeköpni vagy leanyázni, amikor hírdeti magát. Szegény utcán állót vallásos emberkét meg igen. De a papoknak meg az a dolga, hogy prédikáljanak. Egy kapitalista piacon meg ugyebár a marketingnek kulcsszerepe van. A materializmust ezerrel hirdetik. Istent is „el kell adni”. Még akkor is ha a végtermék egy belső, privát kapcsolat – Vele.
Elvonulhatnánk, és élvezhetnénk a lelki életet. Az biztos, hogy sokkal kevesebb lenne a problémánk. /Húúúú. Ezen most jól elgondolkoztam… :)/
De nem lenne önzőség a részünkről?

Leave a Reply