Kusum Sarovara

Most kaptam egy képet a lelki tanítómesteremről. Korábban már beszéltem róla. Ő az, aki a lelki életben vezet engem. Meg az anyagiban is.

Amikor megláttam, egyből megszerettem ezt a képet. Olyan meditatív fajta. Egy indiai szent helyen készült, a Govardhana melletti Kusum-sarovara tónál. Maharaja mezítláb sétál. A szent helyeket a tisztelet kifejezése miatt mezítláb szoktuk körbejárni. Kezében egy bot. Indiában, ezen belül Vrindávanában, ahol ez a kép készült, a botnak kettős funkciója van. Egy eszköz, ami segíti a járást, amire rá lehet néha támaszkodni. A másik funkció pedig a majmok elleni védelem. Használni nem kell, mert már a látványa távol tartja őket az embertől. Amúgy nagyon szemtelenek tudnak lenni. Amit le tudnak lopni az emberről, azt megpróbálják. Különösen a szemüveget szeretik. A háttérben lévő épület szintén különleges. Maharaja ilyen stílusúra szeretné a következő Krisna-völgyi, illetve budapesti templomot építeni. A kép talán naplemente előtt készült. Manapság Maharaja idéjének legnagyobb részét a könyvírás teszi ki. Ezért, amikor Indiába megy, a kötelessége miatti vezetőségi gyűlések mellett, ezzel tölti idejét. Most is azért van kint 10 napra, hogy a legújabb könyvének végső editálást befejezhesse a kint élő editorral, Kesava Bharati Maharajával.
Szóval, tetszik ez a kép. Ha szeretnéd nagyobban is megnézni, akkor a most indított galériámban megteheted. Eddig még csak ez az egy kép van fent. 🙂

Leave a Reply