Bhakták közti kapcsolat

Tegnap vendégségben voltam Marcali közelében az egyik bhakta családnál. Délben indultam és este 9-re értem haza. Úgy elszaladt az idő, hogy szinte észre se vettük. Rengeteget beszélgettünk. A bhakták közti szeretetteljes kapcsolat mind a hat aspektusát gyakoroltuk. Erről Rupa Goswami ír a tanítások nektárjában. Prasadam felajánlása és elfogadása: vittem nekik Jagganatha maha prasadamot Puriból és ők kedvesen megetettek. A mataji nagyon ügyesen főzött. 🙂 Ajándékok adása, elfogadása: Hoztam nekik ajándékot Indiából, aminek nagyon örültek és ők is kedvesen megajándékoztak, aminek én is nagyon örültem. Az elme bizalmas feltárása: valahogy Krisna úgy rendezte, hogy nagyon komoly és mély témákról tudtunk beszélgetni. Olyan dolgokat tudtunk meg egymásról, amit eddig még nem.
A Krisna-tudat gyakorlata nagyon egyszerű. Ugyanez igaz a bhakták közti kapcsolat fejlesztésére is. Nem kell mást tennünk, csak gyakorolni a fent említetteket, és akkor Krisna biztosítja az „eredményt”. Mert ezek nem csak mechanikus cselekedetek, hanem mindannyiunkban erősítik a szolgáló mentalitást, és azt, hogy törődjünk, gondoskodjunk másokról és, hogy szeressük a többieket.
És ez nem csak a Krisna-tudatban működik. Bármelyik kapcsolatra nagyon építő hatással vannak ezek az elvek. Érdemes kipróbálni. 🙂

Leave a Reply