Skip to content


Tüzet?

(a képeket hamarosan feltöltöm)
Az elmúlt 3 napban beteg voltam. Valószínű, hogy valami török vírus áldozata lettem, s így magas volt a lázam, fájt a torkom és a fejem. Emiatt egy kicsit kimerültem, s szinte ki sem mozdultam a szobámból. Viszont elég jól sikerült megértetnem az emberekkel, hogy a gyógyszertárba akarok menni, és, hogy milyen gyógyszerekre van szükségem. Ebben segített az a kis könyv, amelyben össze vannak gyűjtve a turisták leggyakrabban előforduló nyűgjei. A gyengeségem ellenére is nagyon jót mosolyogtam, amikor este a hotel recepcióján bőszen mutogattam a kifejezést, hogy lázam van, adjanak gyógyszert, de tüzet akartak adni. Kiderült, hogy a két kifejezés ugyanaz. 🙂
Készítettem néhány képet. Bementünk egy mecsetbe, a Süleymaniye cami-ba (ejtsd dzsámi). Hatalmas épület. Látványos.

A hely hatására ezen a képen imára készülve láthattok engem is… 🙂

Majd van egy kép az Istiklal-ról is, a fő sétáló utcáról is, a budapesti váci utcánkra hasonlít. Láthatjátok, hogy rengeteg ember sétál, pedig a kép este 8-kor készült.

Az egyik boltban találtam két szép faragott dinnyét. Tudom, nem török dolog, de nekem nagyon tetszett.

Renáta kérdezte, hogy mit eszünk. Az Adi Radhika mataji szokott főzni, s azt. De ezen kívül megtalálható itt minden gyümölcs, sajt, stb. Mivel kicsit beteg voltam, ezért nem sokat ettem.
A kulturális különbségek jelen vannak. Azért mindenütt ott vannak a mecsetek (rengeteg van), sok hölgy kendővel befedett fejjel jár, stb. De mindezek ellenére olyan, mintha Budapesten lennék. Persze nem jártam még a bazárokba, és az egyéb, kifejezetten török helyeken, de valószínű, hogy a következő napokban oda is eljutok.

Posted in Képek.


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. ferko says

    Felidézve indiai kálváriádat is, azt a megállapítást teszem, hogy testileg nem igazán tesznek neked jót ezek a külföldi utak… Remélem azért lelkileg kárpótolva vagy.

  2. Manorama says

    Lehet. De hozzá kell tennem, hogy betegségek általában nem szoktak gyötörni. Még lázas is ritkán szoktam lenni. De az időzítésem jó… 🙂

You must be logged in to post a comment.