Ökofalvak találkozója Krisna-völgyben

Péntektől vasárnapig Krisna-völgy volt a házigazdája a XII. Nyári Élőfalu Találkozónak. A Magyarországon működő 6-8 ökofalu és tucatnyi kisgazdaság, vagy önfenntartással foglalkozó család ezúttal hozzánk látogatott el.
A nemes társasághoz szép számmal csatlakoztak érdeklődők is, akik ismerkedhettek a tehénvédelem, a biokertészet, a gyümölcsészet, a méhészet, a kézműves mesterségek és a közösségépítés terén tett lépéseinkkel.
A résztvevők többségét már régóta barátaink között tudhatjuk. Három évvel ezelőtt ugyancsak nálunk volt a Nyári Találkozó, akkor a focimeccsen 12:5-re sikerült helyben hagynunk a kihívó Élőfalu válogatottat, most úgy gondolták revansot vesznek. Mivel próbáltuk figyelembevenni vendéglátói szerepünket, Így most csak 7:2-es vereséget szenvedtek.
A találkozó hasznosan telt és mindenki megelégedésére egy pompás vegetáriánus lakomával zárult. A Téli találkozó helyszíne Agostyán, a Természetes Életmód Alapítvány oktatóközpontja lesz.

9 thoughts on “Ökofalvak találkozója Krisna-völgyben”

 1. Manorama prabhu!
  felsorolnál néhányat ezekből a falukból?
  én egyet tudok, GYűrűfű a neve.

  vannak-e még köztük olyanok, akiknél vallási ideológia is társul ehhez az életformához?

 2. Akik itt voltak:

  Visnyeszéplak
  Gyűrűfű
  Agostyán (Természetes Életmód Alapítvány) Ormánság Alapítvány (Drávafok) Biofalu, Máriahalom Krisna-völgy, Somogyvámos emellett érdekes még a Palocsa Egyesület, a Permakultúra Klub Tápiószelén, kisebb önfenntartó családok Markócon és Nagyszékelyen, a Galgafarm Galgahévízen, és egy kisebb próbálkozás Gömörszőlősön.

  2. Vallási ideológia
  – Visnyeszéplakon keresztény és régi magyar hagyományokat ápolnak
  – Agostyánban ökomenikus, de főként Ferences-rendi keresztény hagyományok
  – Markócon keleti filozófiával foglalkoznak (Ananda-marga jógaiskola)

 3. Köszi a választ!
  adtam egy kis munkát a kérdésekkel 🙂

 4. A Partha prabhu írta össze. 🙂
  Ő szervezte ezt a programot.

 5. Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy egy ökofaluba költözzek, de visszatart, hogy nem értek a mezőgazdasághoz, de érzek képességet, hogy beletanuljak. Van olyan közösség ahol lenne lehetőség erre?

 6. Persze, nálunk? Hát hol máshol?
  Mi is úgy kezdtük, hogy nem értettünk a mezőgazdasághoz. A falusiak még jókat is kacagtak rajtunk. Most meg rengetegen járnak hozzánk megtanulni a bio gazdálkodás rejtelmeit.

 7. sziasztok!
  meg szeretném kérdezni, hogy amikor nagyobb bevásárlóközpontoknál jönnek állítólagos krisnás emberkék, akik ha adakozol adnak könyvet…
  Tényleg nekktek- vagyis az éhezőknek jut a pénz.. vagy nem szabad ilyeneknek adakozni! Remélem gyors válasz lesz!
  Előre is köszönöm!!

 8. Gaunt!
  Te még tényleg nem láttad a Krisnásokat meleg ételt osztani?????

 9. informátor :) says:

  gaunt!

  Tényleg nekik megy szóval jó helyre adod az adományt. Nyugalom. 🙂
  Azért egy-két teszt kérdést feltehetsz. Pl Ki Prabhupada? 🙂

Leave a Reply