17 perces kisfilm a Búcsúról!

Egy olyan világ részeseivé válhatunk, ahol az “egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” mottója hatja át a mindennapokat a gazdálkodástól és a tehenek védelmétől kezdve az öltözködésen és a konyhaművészeten keresztül a zenéig és a templomi imádatig.
A nap fénypontjának az indiai esküvő igérkezett, 2 Krisna-hívő pár házasodott össze. Nagyon színes, nagyon szép, és nagyon vidám szertartás volt! Végigkísértük külön a menyasszonyt, külön a vőlegényt, akik szüleik kíséretében, nyakukban virágfüzérrel lejtettek.
Az idei Búcsú szenzációja egy életszerű kalandjáték, a Karma Labirintus volt. Egy 270 m2-es útvesztőben kellett legyőznünk a saját sorsunkat, (nem nagy sikerrel) lepedők között keresve egy szimbólumot, amely alatt (élet)meghatározó kérdések még meghatározóbb válaszokra vártak.
Végre megtanulhattuk, hogyan kell szárit ölteni, fesztiválkalauzunk egy sejtelmes vörös színűn gyakorolhatott, miközben 108-szor kántálta el a hare krisna mantrát.
Mivel a Krisna-hívők még a szúnyogokat sem ütik agyon, természetesen az öko farmon bio gazdálkodás folyik – gyümölcsöt, gabonát, zöldséget termelnek, naná, hogy vegyszerek nélkül.
Meglátogattuk a tehenészetet, ahol kiderült végre, hogy a hinduknál miért szentek a tehenek.
A Krisna – völgy egyházvezetője a szerzetesek életmódját részletezte.
Jártunk az iskolában is, ahol mostanság mindössze 2-en tanulnak, de a tanítónak ez nem szegi kedvét, sőt.
A Vegetáriánus Ételek Fesztiválján megtudtuk, hogy a Krisna – völgyben nem esznek se a húst, se halat, se tojást, sőt még hagymát sem – mert ez utóbbi állítólag szenvedélyre ösztönöz!
Fesztiválkalauz: Madary Orsolya

Leave a Reply