“Az Isten nem elég…”

Most olvastam ezt az érdekes cikket. Tóta W. Árpád írta. Ami még érdekesebb, az az emberek reakciója.

“Ne menjünk el rezdületlenül a megindító emberi történet mellett: Szabó Tamás katolikus tábori püspök lemondott, mert beleszeretett egy nőbe…”
Tovább…

9 thoughts on ““Az Isten nem elég…””

  1. Hááááát ez igen érdekes… Csak az a baj hogy a szerelem egy idő után elmúlik és nem marad más neki csak az érzéki élvezetek, ahelyett hogy az Isten felé vezető úton haladt volna tovább..
    Hiszen gondoljunk csak bele, nem hiszem hogy csak gyereknemzés céljából fognak belemenni az érzéki élvezetekbe. Még ha a keresztény hite meg is marad nincs olyan kimért és kiegyensúlyozott ereje mint a Bhaktáknak hogy betartsa a mértékeket.

  2. Sacinandana Maharaja egyik leckejebol /2005/megtudtam: Srila Bhaktivinoda Thakura mondta: hogy nemcsak a lelki szintunket, hanem a feltetelhezkotott oldalunkat is apolnunk kell, amely
    – fizikai
    – mentalis
    – socialis
    – es intelektualis szintekbol all
    Nem lehetunk sikeresek, es nem fejlodhetunk a lelki eletben, ha nem vigyazunk erre a 4 retegre. Bocs, de nem vagyok valami magyaros. Maharaja azt is elmondta, hogy valaki mega gurusagat is feladta, hogy csak ezzel az erzelmi oldallal foglalkozzon, mert annyira elhanyagolta elotte, hogy ugy erezte, hogy nem termeszetesen el. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem maradhat senki sem sannyasi. Remelem nem kavartam nagy vihart ezzel, csak leckebol ideztem. Gouranga!

  3. Sajnálatos történet. Rossz dolog, amikor valaki nem tudja a választott útját végigjárni. Mindamellett, azoknak, akik sosem tettek ilyen fogadalmat megfelelő távolságtartással és tisztelettel kell viszonyulniuk azokhoz, akik legalább megpróbálták azt. Ne vessen az követ senkire, aki maga is bűnös!

    Ennek a papnak az esete nem egyedi és nem is különleges. Azok, akik egy nehéz utat járnak, sokszor találkoznak nehézségekkel.
    Az egyéni életük ezen nehézségek feldolgozásán és megoldásán keresztül bontakozik ki.

    Ami azonban megdöbbentő, az maga az idézett írás, vmint sok hozzászólás alpári hangneme. Ettől a szerencsétlen, leesett paptól még sokat tanulhatnának az biztos.

    Az ilyen esetek véleményezésétől legjobb távoltartani magunkat, és azt azokra bíznunk, akik maguk azon az adott lelki szinten, vagy fölötte vannak.

  4. A vallás mocsara a képutatás – ezért hír ez.

  5. A katolikus teológiához sem tartozik egy olyan erkölcsi gyakorlat, mint keleten a jóga, ezért az elmélet és a gyakorlati megvalósítás között – vallásfüggetlen ez – óriási a szakadék.
    A fent említett képmutatás, a kérkedés pedig vulgarizálja a tanítást és elriasztja a tanulókat.

    Szabó Tamás katolikus tábori püspök esete egyáltalán nem egyedülálló, mégcsak nem is különös.

  6. Kösz, GSD 🙂

  7. Ezekszerint rosszat mondtam?

  8. Nem, nem mondtál rosszat. Ez azokra vonatkozik, akik elítélték az embert, de igazából nincs joguk elítélni, mert még így is csak tanulhatnak tőle.

  9. Értem… de azért majd legközelebb mégjobban átgondolom hogy hogyan is fejezzem ki magam.

Leave a Reply