Miért nem vagyok szerzetes?

Tsabeeka feltette a kérdést, hogy “miért nem szerzetesként végzed most a szolgálatod? vagy egyszerűen csak ez volt “praktikusabb” ezekhez a projektekhez?”

Az, hogy valaki szerzetesként élje végig az életét keveseknek adatik meg. Általában 5-10 évig szokták ezt az életformát követni, azután pedig Krisna-hívőként, támogatóként folytatják az életüket – úgymond “világi” közegben. Úgy is tekinthetjük ezt az időszakot, mintha az ember egy kiképzésen venne részt, vagy egy oktatási intézményben töltene el ennyi időt.

Én szerencsére 14 évig éltem így, és ezt életem legkülönlegesebb időszakakának tekintem. A”kiképzés” befejezése után viszont még mindig szerettem volna Krisna-völgy fejlesztésében részt venni. Ennek eredményeképpen sikerült egy olyan elrendezést tenni, hogy a megújult élethelyzetembe is tudjam folytatni feladataim nagy részét.

Szóval, nem a feladatok miatt változott az életem, hanem az életemben történt változásokhoz igazodtak a feladataim.

Remélem, sikerült megválaszolnom a kérdésed.

4 thoughts on “Miért nem vagyok szerzetes?”

  1. nem tudtam, hogy ez így “működik”, tehát azt, hogy a szerzetesi lét ideiglenességében semmi különös nincsen.. de mindig tanul az ember, így tanultam most én is 🙂 köszönöm szépen a részletes választ 🙂

  2. A szerzetesség minden egyháznál, felekezetnél máshogy működik. Én a Krisna-tudatos verzióról beszéltem.
    Emellett Krisna-tudaton belül is vannak és lesznek, akik életük végéig szerzetesek lesznek. A legtöbb embernél viszont ez egy átmeneti, tanuló idő.

  3. Hare Krishna

    Lessz e nyuz es kelle segiteni???

    Vd

  4. Nagyon sok munka és idő megcsinálni, ezért nem hiszem, hogy tudok vele foglalkozni.
    Kedves tőled, hogy felajánlottad, hogy segítesz őket megcsinálni. Hálás vagyok érte 🙂

Leave a Reply