Krisna-völgyi búcsú

A Krisna-völgyi Búcsú idén július 24-26. között lesz. A hagyományokhoz hűen egész nap színpadi programokkal várjuk az érdeklődőket. Teret kap a hagyományos indiai zene, tánc, színdarab és pantomim is. Az idei fesztivál kuriózuma, hogy a rendezvényre látogat egy 22 főből – indiai táncosokból, jógamesterekből és harcművészekből – álló csapat, amely évek óta a lengyel tengerparti városokban tart indiai fesztiválokat sok ezer ember előtt.

Fellép Kövi Szabolcs fuvolaművész is, s idén sem maradhat el a Búcsú talán leglátványosabb programja, a védikus esküvő, ahol tűzceremónia kíséretében fogadnak egymásnak örök hűséget a párok. Bárki ellátogathat a gurukulába, egy eredeti védikus tanrendű iskolába, amely nemrégiben vált akkreditált oktatási intézménnyé. Megtekinthető a tehenészet működésébe és a botanikus kert technológiájába. A látogatók megismerhetik a fenntartható fejlődés európai éllovasát, az Ökovölgy-programot, és előadást hallhatnak az ősi, indiai gyógyászatról, az Áyurvédáról is. A gyermekeket és fiatalokat íjászat, arcfestés, henna-tetoválás is várja! A Búcsú ideje alatt kaphatók helyben termelt gabonából készült különleges sütemények, a krisna-völgyi méhészet termékei, India legkedveltebb történeteit tartalmazó könyvek, valamint a legkülönfélébb kézműves portékák – vagyis minden, ami a természetes-, egészséges- és kiegyensúlyozott élet alapköve.

Idén is lesz Valóság-show a bevállalósoknak. Itt száriba, dhótiba (a férfiak ruhája) bújhatnak a vállalkozók, és felfesthetik homlokukra a Krisna-hívők jelét, aztán megtanulnak purit sütni és meditálni. A Búcsú ideje alatt is negyedóránként indul vendégvezetés a templomépületben magyar és idegen nyelven. Nagy szeretettel várunk benneteket!

Klikk ide a Búcsú honlapjára.

Leave a Reply