Mit tehetünk a földrengés áldozataiért?

Biztosan mindenki hallott már a Haitin történt 7,3-as erősségű földrengésről. A beszámolók legalább 100.000 halottról szólnak. Erről több helyen olvashattunk, de ha ránézünk az index főoldalára, akkor már alig lehet látni ezt a hírt. Ennyi lenne ez a dolog? A világ eseményei felgyorsultak. Jön egy hír, de mivel ez annyira távol van tőlünk, ezért próbáljuk gyorsan elfelejteni.

Persze ezt nem olyan könnyű elfelejteni. Az emberben benne mozog, hogy ez velünk is megtörténhet. Mondjuk mi lenne, ha Budapestet érné egy ilyen csapás? Mi lenne, ha a mi rokonaink miatt kellene aggódnunk? Mi lenne, ha a mi lakásaink omlanának szét? Vagy 100 000 ember itt halt volna meg? Nehéz ezt elképzelni. Talán lehetetlen is.

Az egyházi vezetés reggel tartott egy válsággyűlést arról, hogyan tudnánk mi is segíteni az áldozatoknak?  A hírekben arról lehet hallani, hogy vízre és ételre van most a legnagyobb szükség. Egy csapatot állítottunk össze, akik kimennének és ételt osztanak. Amikor erről beszéltünk nagyon erős késztetést éreztem arra, hogy én is menjek és részt vegyek ebben. A gyűlés többi résztvevőjén is éreztem, hogy szinte azonnal indulnának és próbálnának segíteni a bajba jutottakon. Persze nem tud mindenki kimenni. De várhatóan egy 3 fős csapatot indítunk Caitanya prabhu vezetésével. Róla hallhattatok már korábban, hiszen a Cunami után több hetet töltött kint és osztott ételt a rászorulóknak.

Szóval, mit tehetünk a földrengés áldozataiért?

Ha tudsz, menj ki te is és segíts amiben tudsz.

Ha nem tudsz kimenni, akkor adományozz azoknak a szervezeteknek, akik a segítésben részt vesznek. Mint például a mi kezdeményezésünk is.

De, ha ez sem megy, akkor egy mondj el egy imát az áldozatokért.

A  kezdeményezésünkről az alábbi linken olvashatsz majd rendszeresen.

http://osszetelt.freeblog.hu

Ha szeretnél adományozni, akkor hamarosan a fenti linken kaphatsz még információt, illetve én is írok majd erről az oldalon.

Leave a Reply