Marketing konferencia

Ahogy twitteren írtam néhány bhaktával ellátogattunk egy marketing konferenciára, a MarketingTortára. Nekem ez volt az első és nem tudtam, hogy mire számítsak. Sajnos elég jól lehet marketingelni a silány dolgokat is manapság és ezért óvatos voltam.

Miért mentünk el?

A Govinda éttermek és a hozzájuk kapcsolódó egyéb ötleteink (amikről hamarosan hallani fogtok és nagyon izgalmasak. A Bhakta-sangán hallhattok is erről ízelítőt) igényli, hogy fejelsszük a marketingünket. Bár lehet, hogy a résztvevő bhakták tanultak már marketinget a suliba, de ki az, aki ezekre emlékszik és mi az, ami a nagy elveken kívül ezekből aktuális. Lehet ösztönből is marketingelni, de az meg olyan, hogy valakinek vagy szerencséje van, vagy nincs. Szóval azért döntöttem úgy, hogy menjen a csapat, mert úgy gondoltam, hogy fontos, hogy megismerjük a legújabb marketing elméletet és gyakorlatot és inspirációt merítsünk ezekből. A Kisora prabhuval és Balázs prabhuval mentünk (mellékesen itt futottunk össze Gaura Gopala prabhuval is, akinek a korábbi kapcsolatai miatt elég komoly kedvezménnyel tudtunk eljutni a konferenciára, köszönjük 🙂 ).

Mit tanultunk?

A konferencia végén az volt a kérésem a bhakták felé, hogy írjanak egy rövid összefoglalót, hogy
-mit találtak fontosank ezen a konferencián?
-mit és hogyan tudnánk hasznosítani ezekből az ötletekből a  Govinda éttermeknél, illetve a titkos projektjeinknél?

Mit találtam személy szerint én fontosnak?

-Az új média eszközei mennyire fontosak. Sosem tudom én sem eléggé ezt hangsúlyozni, de itt is megerősítették ezt.
-A minőséget továbbra is fent kell tartanunk és ezt a marketingünkben is használnunk kell
-Nagyon fontos az eladók képzése és értékelése
-Nagyon fontos az elvárások megfogalmazása
-És, hogy az árversenybe óvatosan szabad csak részt venni, inkább marketingeljük az értékeinket.

Kiemelném Sas István előadását, aki az új média szerepe a marketingben témáról beszélt. Nagyon tetszett, nagyon pörgős volt. Bemutatott erről egy rövid kis videót, amit most itt én is belinkelek. Érdemes megnézni. Laikusan nézve, hogy halad a világ. Ha valamit szeretnénk mi elérn, akkor nekünk is fel kell venni hozzá a sebességet. 🙂

One thought on “Marketing konferencia”

Leave a Reply