Beszámoló a Yogaexpóról

yoga t-shirtMegjártuk Münchent és a Yogaexpót. Kalandos és izgalmas utunk volt.
A Bhakta-sanga után egyből elindultunk. Két kocsival mentünk. Egy kis busszal és az Opel Merivával, amit én használok. Beosztottuk a vezetést és mivel az út “csak” 6-7 óra, ezért nem volt olyan nehéz. Kifelé a Nitai-bhavana prabhuval, feleségével Gaura Bhavana matajival és Hemangi matajival mentem. Az egész utat végig beszélgettük. A központot is gyorsan megtaláltuk. Az expo szervezője, aki egyben a helyi templom vezető, Doyal Gauranga prabhu, sajnos még nem volt ott. Így várnunk kellett. A központ egy egyszerű, kisméretű családi házban van. Sok külföldi bhaktával. Találkoztunk is néhány magyar bhaktával, akik nagyon segítőkészek voltak. Külön köszönjük nekik a kedvességüket. 🙂
A bhakták a templomban aludtak, a matajik az egyik helyi mata lakásában. Puritánok voltak a lehetőségek, de a bhakták a lehetőségeikhez képest próbálták a legjobbat adni nekünk. Sajnos én nem sokat aludtam és mivel elég hűvös volt a helység meg is fáztam egy kicsit. De ez is része a kalandnak.
Másnap 10-re érkeztünk a helyszínre. Egy elég komoly rendezvény csarnokban volt a program. Középen volt egy hatalmas tér, ahol a pavilonok voltak és U alakban pedig kisebb konferencia termek vették körül. Ezekben előadások mentek, illetve Yoga órák, gyakorlatok. A kis termeknek üveg fala volt, ami lehetővé tette, hogy az ember beláthasson és felkeltse a vágyát, hogy bemenjen, de el is volt szeparálva, hogy a tömeg zaja ne halladszódjon be.
Nagyon sok kiállító volt. Körbejártuk a helyet aztán reggeliztünk. Találkoztunk is Sacinandana Maharajaval, aki nemsokkal utánunk jött. Örült, hogy mi is kint voltunk. Beszéltük, hogy a nap folyamán leülünk és beszélget majd a csapattal, de sajnos (nekünk), másoknak szerencséjére nem volt végül ideje, mert előadást tartott az egyik teremben. Hozzá kell tennem, hogy teltházas volt.
A nap fénypontja az esti bhajan/kirtan volt, amit Sacinandana Maharaja és Madhava prabhu tartott. Ezeken mindkét nap rengetegen vettek részt.
Az éttermes csapat délután kiugrott a városba és végig néztük az összes vega helyet Münchenben. Hát, elég gyatra a felhozatal. Egy kiemelkedő volt. Jó helyen volt, jól nézett ki. A konklúziónk az volt, hogy az ételeinkkel nem lehet felvenni a versenyt, viszont marketingben még sokat kell tanulhatunk.
Sok sok szórólapot gyűjtött mindenki és sok sok ötlettel tért haza mindenki. Reméljük hasznát vesszük majd az itteni programjainkban. Mivel mindent elintéztünk estére, ezért még vasárnap haza jöttünk, így nem ment rá a teljes hétfői napunk az utazásra.

Képek is készültek. Itt nézheted meg őket.

Hemangi mataji is írt az utunkról.

Leave a Reply