Pihenés

A pihenéseimnek három szakaszát figyeltem meg.
Az elsőben regenerálódok. Alvás, pihenés, stb.
A másodikban már aktívabb vagyok. Itt szoktak a nagy ötleteim megjelenni. Valami nagy inspiráció, ami nem közvetlenül kötődik a szolgálatomhoz, de mégis segíti az egyházat.
A harmadikban pedig már várom, hogy mikor mehetek haza, hogy folytassam a szolgálatom.

És, hogy mit jelent nekem a pihenés? Az erre a kérdésre adott válaszomat nem fontossági sorrendben írtam le. Csak úgy, ahogy eszembe jutottak.

Több alvás
Az első két-három napban többet aludtam. És akkor, amikor kedvem volt hozzá. Főleg napközben.

Sok olvasás
Ezen kívül nagyon sokat olvasok. Tegnap például elolvastam a Srimad-Bhagavatam 3. ének verseinek fordítását. (Elég vaskos könyv.) Nem tudom, hogy hány óra volt, de szerintem 4-5 biztosan. Most úgy tervezem, hogy szeretném a Bhagavatam összes versét elolvasni.

Mozgás és böjt
Ezen kívül naponta legalább egy órát sétálok a környező hegyekben. Nagyon kellemes. Persze ezt otthon is megtehetném, igaz nem hegyek, hanem dombok vannak, de ott mégis ritkábban tudok nyugodtan sétálni. Tegnap még böjtöltem is, csak vizet ittam. Erre is szükségem volt. Bár, mivel nem volt “böjtnap”, ezért az elmém kb nyolcszor majdnem ott tartott, hogy akkor mégis eszek, de végül elég jól ment.

Rendszerezgetés
Rendszerezgetem a számítógépemet, feladataimat. A felesleges dolgokat kitörlöm, átmásolom, ide-oda pakolgatom. Ez vonatkozik a levelesládámra is. Bár az most üres… 🙂 🙂 🙂

Egyedül lenni
Egyedül vagyok, illetve, akik körülöttem vannak nem várnak el tőlem semmit. Ilyenkor magamba szoktam fordulni, de úgy egészségesen. Mire fogok fókuszálni az idei évben, hogy tudok egy jobb ember, bhakta lenni. Milyen szerencsétlen vagyok bizonyos dolgokban, illetve, hogy ne legyek az. Milyen kiéletlen “vágyaim” vannak, amire az idei évben igenis időt fogok szakítani.

Irogatok.
Emellett, ha van ihlet, akkor irogatok. Nem kötötten, csak úgy. De ez inkább csak később kezdődik. Most még a regenerálódás szakaszában vagyok.

Leave a Reply