Miért nem nézünk TV-t?

Vannak, akik azt gondolják, hogy azért nem csinálunk annyi mindent, mert agymosottak vagyunk. Így is lehet nézni, de a valóság nem az. Mi tudatosak akarunk lenni arról, hogy mit és miért csinálunk. Szeretnénk tiszta fejjel szemlélni a világot, és nem úgy, ahogy a fogyasztói társadalomban megszokott, erőszakos cégek által diktálva, azaz agymosva legyünk a sok ostoba reklámmal, a filmekből jövő ostoba propagandákkal.

Miről szólnak a TV műsorok, filmek? Valaki szerelmes lett valakibe, aki nem szerette, de végül mégis összejöttek, de utána elváltak, megint összejöttek, majd végül otthagyta a fiú a lányt (vagy fordítva), aki végül öngyilkos lett. Nem nehéz a forgatókönyvíróknak manapság, mert az emberek erre a vevők. Az „évadok” meg csak sorozatonként, egymás után jelennek meg. Ha még bele van víve egy kis misztikum, vagy futurisztikus jövőkép, attól meg egyenesen meghalnak az emberek.
Mi értelme az egésznek? Csak felizgatja az elmét, azaz felesleges vágyakat ültet el benne. Olyan dolgokra kezdünk el vágyni, amink nincs. Olyan kapcsolatokra, love-storykra, amik szépek, jók, de legyünk realisták.
„Szép, hogy mást hiszel, mert mást ígér…”
És ezek után, amikor ránézünk a bajuszos feleségünkre, vagy a horkoló, pocakos férjünkre, akkor persze, hogy azonnal el akarunk válni tőle. Várjuk a hercegünket a fehér lovon…
Kétségtelen szórakoztatóak tudnak lenni bizonyos filmek, de csak azért nézzük, mert nem tudunk magunknak jobb elfoglaltságot találni. Az, hogy emberi kapcsolatokat építsünk, arra meg már végképp nem merészkedünk. Inkább csak bámuljuk az ostoba szappanoperák által kreált álarcokat, és rajtuk keresztül próbáljuk az emberi kapcsolatok iránt érzett igényeinket kiélni. Arról nem is beszélek, hogy mekkora erőfeszítést teszünk arra, hogy igazából megértsük, hogy kik és miért vagyunk. Óh, ilyeneken csak a félénk vallásos emberek gondolkoznak… Ha-ha-ha…

Híreket szoktunk olvasni, hallgatni, de ezeknek sincs sok értelme. Ha belegondolsz, hogy a hírek hány százaléka az, ami nélkülözhetetlen az életedben, amiről érdemes tudnod, akkor rá kell, hogy jöjj, hogy nagyon kevés. A hírek is elüzletiesedtek. A hírek címei csak arra próbálnak ösztökélni, hogy vegyük meg az újságot, klikkeljünk az oldalra. Próbáld ki, menj rá valamelyik hírgyűjtő oldalra (pl hirkereso.hu, hirstart.hu). Próbáld most abból a szemszögből nézni, amiről írtam.
Most ki az agymosott?
Elnézést, ha kemény voltam. Gondolatébresztőnek szántam.
Amúgy nyugodtan pihenek, olvasgatok, agymosom magam … 🙂

Leave a Reply