Mr-a

Elgondokoztam, hogy Mr-a miért adagolja ilyen lassan a Statgép meghívókat. Két dolog jutott eszembe.

Az egyik, hogy a statgép még csak béta verzióban működik. Azzal, hogy szabályozza, hogy hány hozzáférés van, azt szabályozza, hogy hány felhasználót ereszt rá a rendszerre, azaz hányan tesztelik. Az, hogy csak meghívottak kaphatnak hozzáférést, a szolgáltatás kuriózum jellegét erősíti. De a modern marketing világában szerintem egy jól bevált módszer. Miért kérjük számon tőle, ha ezt használja.

A másik:
Mondhatod, hogy hatalommániás és így próbálja elérni, hogy az emberek kuncsorogjanak a kegyéért, emellett szeretetéhes és ezen keresztül próbál figyelmet kapni. Lehet, hogy szereti, ha szeretik. Mint mindenki más. De, ha belegondolunk, hogy mennyi energiát, pénzt fektetett be azért, hogy a kis birodalma, illetve birodalmunk (blogring, freeblog, statgép) működjön, akkor kicsit más perspektívából láthatjuk az egészet.

Lehet, hogy stílusában főnökösnek tűnik. Szeretem ezt benne, mert direkt csinálja. Így legalább egy kicsit visszafogja az emberben bujkáló állatot, a kihasználó hangulatot és miután megdöbbentél és elgondolkoztál, hogy nem te vagy a világ közepe, még talán egy kis hálát is érzel amiatt, amit nekünk ajánl – ingyen. A rend fenntartására alkalmazott módszerei egyszerűek, de mivel elég sok az óvodás, ezért ez működik.

Ha létrehozol egy szolgáltatást, akkor a hatalom inkább felelősséget jelent, terhet, problémákat, amit meg kell oldani. Abból csak egy darabig jön az öröm, hogy főnökösködsz. A sok buta felhasználó hülyeségét megoldani már kőkemény munka. Ezt meg persze senki nem szereti.

Ő nem csak egy személyiség nélküli szolgáltató, hanem a blogszféra jellegéből adódóan éreztetni akarja, hogy egy érző, gondolkodó ember. Ezért szubjektív a Randektív blogajánlója. És a rend fentartása végett fenntartja a jogot, hogy ki lehet tagja a blogringnek, meg ilyenek, amire rendszeresen szokott panaszt kapni másoktól.

Miért írtam ennyit erről? Hogy stílusos legyek: Csak.
Ha válaszolni akarok a kérdésre, nem azért, mert Mr-a felbérelt és most kapok tőle valamit cserébe. Neki már emailben korábban megköszöntem, amit csinál, most gondoltam, hogy itt is megteszem, hogy mások is láthassák. Szóval, köszönjük Mr-a. Nagyban hozzájárultál a hazai blogszféra megalapozásában. Meg nekem is segítettél, hogy ezt a blogot írhatom.

Ha te is használod az általa létrehozott rendszereket, akkor igenis, te is írhatsz neki egy köszönömöt. Biztos jól esik neki is. Végül is, amit korábban kifejeztem, ő is egy ember, aki szereti, ha másokat elégedetté tehet a munkájával, és fontos, hogy kifejezzük, ha örülünk ennek.

Na jó, elég a nyálas dumából. Remélem, érthető volt, amit ki akartam fejezni.

Leave a Reply