Mindenkit vonzó

Tegnap délután 3 irodás bhaktával meglátogattam Szilviát és családját. Szilvia korábban Krisna-völgy könyvelője volt, férje, Gábor, pedig a kezdeti építkezéseinkben vállalt komoly szerepet. Nem gyakorolják a Krisna-tudatot, de az életszemléletükbe nagyon sok nyoma megtalálható a velünk való társulásnak. Egy tanyán élnek, Fonyód mellett, és haltenyésztéssel foglalkoznak. Sokmindenről beszélgettünk, és nagyon hangulatos látogatás volt. A filozófiánk hatását mutatja az is, hogy Szilvia mutatta a kezét, hogy reggel a piacon halat árult és elesett. A kezét és a térdét összezúzta. Mondta, hogy karma, amiért ilyen dolgokat csinál.
Krisna-völgyben vannak más alkalmazottak is, főleg a mezőgazdaságban, illetve a park osztályban. Az egyik munkás a kezdetek óta, azaz 12 éve nálunk dolgozik. Ők sem gyakorolják a Krisna-tudatot, de rájuk is hatással van, hogy bhaktákkal töltik életük komoly részét. Mindannyian megteszik a saját lépéseiket Krisna felé.
Egyszer, egy kisebb tavat építettünk, és azt mondták, hogy ha elkészül, akkor 1 kört fognak a tó mellett japázni. És így is történt.
Krisna mindenkit vonzó. Aki kapcsolatba kerül vele, az már nem tudja elfelejteni és egész életére hatással lesz. Vigyázzatok… 🙂

Leave a Reply