Tüsszentés

India előtt még egy kicsit megfáztam. Csak az orrom folyik, de azért ez is elvisz egy kicsit az energiámból.
Kezembe került egy Sztárok bulvár újság, meg egy Blikk, meg egy másik akármelyik. Hát mit ne mondjak. Az biztos, hogy nem nagy veszteség érné a világot, ha ezeket holnaptól nem nyomtatnák.
Az elme izgatására tökéletesen alkalmasak. Mi történt a Tóth Gabival, A Görög Zitát mikor láthatjuk meztelenül, meg mikor tér vissza Julia Roberts. Paris Hiltonról pedig mikor jelenik meg az újabb pikáns, leszbi szex videó. A Madonna pedig még egy gyereket szeretne. Meg a Buzera műsorban mikor fog szerepelni a Para Kovács. A Győzike meg gyűrűvel összeszűkített gyomorral akar fogyni. Ja és a pártok hogyan járatják le egymást Kende féle Orbán könyvvel, illetve a Magyar Vizslával. Meg a Megasztár tehetségei éppen tüsszentettek. (Na, naprakész vagyok, mi?)
Az igényünk ezekre a szemetekre eléggé ki van elégítve. Persze a lelkiséggel kapcsolatos dolgok nem igazából érdeklik az embereket. Remélem, azért hamarosan változik az egyensúly. Az újságok, tv-k, rádiók az ideiglenes dolgokkal foglalkoznak, ráadásul azokból is az alsóbb kötőerők alapján. És, lesz még ez rosszabb is. Olyan is, amin most mindenki megbotránkozna, de holnapután a sikeres marketing segítségével bebizonyítják nekünk, hogy már csak ez hiányzott az életünkből. És mindenki őrjöngeni fog érte, vagy legalább titokban figyeli majd a műsorokat. Ez a fajta média csak az állati létbe süllyeszt bennünket. Ne dőljünk be neki!
A másik féle, a transzcendentális irodalom pedig abban segít, hogy megértsük, hogy kik vagyunk mi, mi a dolgunk az életben és összekapcsol bennünket Istennel. Erre lehet fintorogni: megint valami vallásos, ájtatos duma, kit érdekel? Ez most nem trendi. De fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy nem beteges-e a az a sok szemét, ami eluralja a piacot?

Leave a Reply