Vidám vízi szerzetesek

Ha már a mozgásnál tartunk, Purit az óceán partjai mossák. Ez is zarándokhely, mert az Úr Caitanya itt fürdette meg Haridasa Thakurát az eltávozásakor és kijelentette, hogy mostantól ez egy zarándokhely lesz. Az Úr Caitanya is itt fürdött minden nap a társaival együtt.
A bhakták a szenthely jellege mellett nagyon szeretik a helyet, mert ugye itt hullámlovagolni is lehet, ugynevezett body-surf-ölni. Az első nap nagyon visszafogottak voltak. Szinte alig mertek a vízbe bemenni. Gondoltam, hogy ez így nem mehet tovább. Bementem én is. (Bár előzőleg, az ottlétünk alatt egyszer se fürödtünk benne a Gaura Sakti prabhuval.) Azzal kezdtük, hogy fogtuk az egyik bhaktát és bevittük és bedobtuk a vízbe. Itt kezdődtek a vízi játékok. A hullámok átlagosak voltak, ezért senki sem félt nagyon. Lelkesen ugráltak a hullámok előtt és próbálták minél jobban a partra sodortatni magukat. Kisebb-nagyobb horzsolásokkal sikerült is. Aztán a hullámok alább hagytak. Ekkor kitalálták a bhakták, hogy a vízben építsünk ember gúlát, azaz alul legyen 4-5 ember, felette 3, aztán felül 1. Az alsó sorral még semmi gond nem volt. Alulra álltam be, tekintettel a többi bhaktára… 🙂 A második sorral valahogy mindig gondok voltak. Általában, amikor már 3-an álltak fent, akkor jött egy nagyobb hullám, és akkor az egész felborult. De van, amikor csak bénáztak, és valaki eldőlt, így megint az egész felborult. És ilyenkor mindenki arra esett, amerre bírt. Ebből keletkezett ismét 1-2 kisebb sérülés, de az ilyen fajta játékoknak ez része. Nekem is egy nagyot reccsent a nyakam, amikor az egyik bhakta ugrott le. (Szerencsére nem lett semmi bajom.)
Másnap jött Param, az egyik bhakta, hogy akkor tegnap ő kimaradt, és, hogy most akkor csináljunk megint gúlát. Mindenki óvatosabb volt már, de végül elkezdtük. A 5-6. próbálkozás után, már ő akarta abbahagyni, mert olyanokat esett a vízbe, hogy rájött, hogy ez nem egy egyszerű. Ezután egy komoly vízi csata következett, amikor a bhakták kettesével egymás nyakába ültek és le kellett taszítani a többieket a másik hátáról. Ez megint nagyon mókás volt. Aztán meg elkezdtük egymást vízzel fröcskölni, locsolni. Valakit elkaptunk és akkor mind a huszan köré álltunk, majd egyszerre elkezdtük locsolni az áldozatot. Egyszer én is középre kerültem. Az volt a legjobb, amikor a sok locsolás mellé még jöttek a hullámok is.
A lányok játékairól nem tudok, de azt hiszem, hogy ők is elég jól érezték magukat.

Leave a Reply