Amputált szépségverseny döntős! Karma?

rossz_karmaAz indexen olvastam, hogy a Miss World brazil szépségverseny kétszeres döntősénél félrediagnosztizáltak egy súlyos baktériumfertőzést. És mire észbekaptak már késő volt: amputálni kellett a kezeit és a lábait is.

Egy pillanatra én is ledöbbentem. Most képzeld magad a helyébe. A szépségiparban dolgozol. Ami azt jelenti, hogy a külsőddel keresed a kenyered. Most kaptál ajánlatot egy modell ügynökségtől. És erre beüt egy ilyen teszt. Levágják a kezeid és a lábaid. Na, ez még akkor is nagy teszt, ha nem a szépség business területén dolgozol.

Nos, nézzük ennek a dolognak a filozofikus megközelítését. Valószínű, ha a lány életét nézzük abból nem következik ez az esemény. Szóval, akkor miért történik ilyen egy látszólag ártatlan emberrel? Mielőtt megismertem a keleti filozófiát egy kicsit borúsan néztem a világra. Elég irracionális helynek tünt. Valakivel jó dolgok történnek, másokkal meg rosszak. Csak úgy minden ok nélkül.

A keleti gondolkodásmód alapja, hogy a világban semmi sem történik véletlenül. Mindennek oka van. És általában nem más az oka a körülöttünk lévő dolgoknak, hanem mi magunk. Az egyik legfőbb törvény a szemet szemért, fogat fogért. Csak itt nem lehet átejteni, lefizetni, megzsarolni a rendőröket, bírókat. Szigorú számadás van. Azt csinálunk, amit akarunk, csak tudnunk kell, hogy annak visszahatása van.

Miért történnek rossz dolgok jó emberekkel? A karma miatt. Azaz a jó emberek korábban rossz dolgokat csinálatak és ennek “élvezik” a visszahatását. Ez a kedves lány is. Valamikor beletenyerelt valami dologba, ki tudja mibe. Most meg amputálni kell a kezeit és a lábait. Aztán, ha életben marad, lesz ideje gondolkozni. De egy kis keleti gondolati ráhatás nélkül mit fog kihozni? Sajnálom szegényt.

Ilyen a karma törvénye. Kegyetlenül pontos, nem felejt, de kiszámítható.

Nos, szép napot mindenkinek. Csak óvatosan! 🙂

3 thoughts on “Amputált szépségverseny döntős! Karma?”

  1. hát… a sógorom orthopédtechnikus… művégtagokat gyárt… (lehet, hogy azért nemteszek ide egy smileyt…)
    talán az még “bennemarad” azért a karmájában, hogy az arcával még keresheti a kenyerét. Reméljük.

  2. Mindannyian azt a szépséget, boldogságot és igazságot keressük, amit soha sem lehet amputálni. Ha a keresés nem csak vágyat, de tetteket is jelent, akkor van esélyünk megtalálni. A krisna-tudat az az örök értékekhez vezető utat ajánlja mindannyiunknak!

    Hare Krisna,
    Szép napot mindenkinek!

  3. Mint kiderült, a lány elhagyta a testét. Úgy látszik ennyi szenvedés volt a karmájában. Vajon milyen testbe került?

Leave a Reply