Szmogriadó! Na és?

szmog2A mai napon Demszky Gábor szomgriadót rendelt el Budapesten. Ennek eredményeképpen ma csak a páratlan rendszámú kocsik közlekedhetnek. Amit én használok az pont páros.  Szóval, ma nincs autóhasználat. 🙁

Mondjuk ez engem nem nagyon visel meg. Főleg azért, mert az utóbbi fél évben nagyon sokat BKV-zem – bérletet vettem. Praktikus, mert közel van a Hév megálló, kiszámítható, hogy mikor közlekedik. A vérkeringésbe jutva pedig mindenhova el lehet jutni.

Egy kicsit ránk jár a rúd. Gazdasági világválság, gáz problémák, szmog riadó, globális klímaváltozás. Ezek hatásaival nap mint nap talákozunk. Most ez szmog dolog sokakat érint, kb. a budapesti az autóhasználók felét.

És most hogyan reagáljon erre az ember?

1. Egyik ötlet, hogy mindenki beszerezhet egy páros és egy páratlan rendszámú autót. És akkor, ha bármikor bárkinek eszébe jut valami korlátozás, akkor ez ránk nem lesz hatással. Ez talán még a most hanyatló autópiacra is élénkítő hatással lenne.

2. Vagy elkezdhetük Demszkyt anyázni szidni, vagy Gyurcsányt, vagy Orbánt. A politikusokat szidni igazi, populáris alternatíva. Na de most ők miért is hibásak? Ennyi mocskot még ők sem tudnak összehordani.

3. Vagy, a változatosság kedvéért, mi lenne, ha tartanánk egy 1 perces néma vigyázállást, amikor magunkba fordulhatnánk egy kicsit, hogy MI mit tehetnénk másképp. Mondjuk kezdjük azzal, hogy betartjuk ezt a korlátozást. Aztán meg más napokon is megpróbálunk BKV-vel közlekedni. Vagy… Biztos vagyok benne, hogy neked is sok ötleted van arra, hogy mit lehetne tenni.

Let’s do it!

5 thoughts on “Szmogriadó! Na és?”

  1. Nem is tudtam, hogy mostanság Pesten vagy 😉

    (remélem a rend őrei(?) tényleg éberen figyeltek/figyelik a szabálytalanul autózókat..sajnios ismerek pár olyan embert, aki egy ilyen dologra csak legyint :S)

  2. Na én megrögzött autós vagyok, mégis BKV-vel járok dolgozni közel 2 éve, nehéz volt az átállás, de ahogy Manorama is írta praktikus és sokszor gyorsabb mint a dugóban állni.
    Ma megfigyeltem, hogy minden 3. kocsi páratlan rendszámú volt. (ma csak a páros rendszámúak mehettek volna) Hihetetlen, hogy egyesek még ennyit sem tudnak megtenni az egészség érdekében.

  3. Én még mindig a kerékpár vagy a gyaloglás híve vagyok…
    Egyszer a stadionnál lévő buszmegállótól akartam az oktogonig eljutni,megkérdeztem az utat,és mondták hogy erre meg erre szálljak föl. Mondtam hogy én gyalog szeretnék menni,ha egy mód van rá nem pazarolnám ilyesmire a pénzem. Erre teljesen hülyének néztek 😀

Leave a Reply